PROGRAM OBILJEŽAVANJA MEĐUNARODNOG DANA MUZEJA 2012. GODINE

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, 18. svibnja, u Gradskom muzeju Vinkovci održat će se bogat program.
Program čine više tematskih cjelina i one će biti realizirane na različitim lokacijma: u Stalnom etnološkom postavu Muzeja, u Galeriji „Slavko Kopač“, u Galeriji Matice Hrvatske u Vinkovcima, te u prostorima Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu.

Na sam Međunarodni dan muzeja u petak 18. svibnja 2011. izložbeni prostori Gradskog muzeja Vinkovci biti će otvoreni za posjetitelje od 09.00 do 20.00 sati bez naplate ulaza.

  • U razdoblju od 02. do 18. svibnja 2012., Stalni etnološki postav

17. muzejska edukativna akcija Hrvatskog muzejskog društva u povodu Međunarodnog dana Muzeja u sklopu koje će u središnjem prostoru Stalnog etnološkog postava biti postavljena mala izložba s 50-ak predmeta  iz Stalnog etnološkog postava vezanih uz temu „Voda – eliksir života“.

 

  • Petak, 11. svibnja 2012. godine, 18:00 sati,  Stalni etnološki postav

Gradski muzej Vinkovci i društvo „Hrvatska žena“ Vinkovci u povodu Majčinog dana i Međunarodnog dana muzeja organiziraju Tribinu i Izložbu „SNAGA MOLITVE“. U središnjem prostoru Stalnog etnološkog postava biti će postavljena izložba predmeta iz Etnološkog odjela GMVk i posjeda članica društva „Hrvatska žena“ Vinkovci vezanih uz sakralnu tematiku. Ujedno će se održati i javna tribina tijekom koje će tri predavača – uvodničara imati izlaganja u trajanju od 15 minuta, uz mogući dijalog sudionika.

 

  • Četvrtak, 17. svibnja 2012. godine, 19:00 sati, Galerija „Slavko Kopač“

Otvorenje izložbe akademskog slikara Roberta Paulettija iz Pule „P-22“. Na izložbi će biti predstavljeni autoportreti, porterti i audio-vizualna instalacija.

 

  • Petak, 18. svibnja 2012. godine, 12.00sati;  Muzej za umjetnost i obrt

Otvorenja izložbe „SREBRO ANTIČKIH VINKOVACA – Arheološki nalaz ostave blaga“ antičkih Cibala – prezentacija nalaza ostave srebrnog posuđa iz Duge ulice 26 u Vinkovcima, uz doprinos Arheološkog odjela Gradskog muzeja Vinkovci kroz predstavljanje Arheološke slike Vinkovaca.

Ministarstvo kulture RH u dogovoru sa Hrvatskim željeznicama će svim građanima grada Vinkovaca koji u vrijeme trajanja izložbe budu putovali u smjeru Zagreba  osigurati maksimalan popust prijevozne karte uz predočenje osobne iskaznice ili nekog drugog valjanog dokumenta kojim se dokazuje prebivalište na području grada Vinkovaca. Osim toga, MUO će svim građanima grada Vinkovaca također uz predočenje valjanih dokumenata osigurati besplatan ulaz na izložbu.

 

Total Page Visits: 1023 - Today Page Visits: 1