ANTIČKE FILMSKE VEČERI

eventfinalFB

PREDSTAVLJEN PROGRAM ANTIČKIH FILMSKIH VEČERI

Na press-konferenciji održanoj u Lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci predstavljen je program ovogodišnjih Antičkih filmskih večeri u Vinkovcima

Na press konferenciji održanoj u ponedjeljak, 12.kolovoza u Lapidariju Gradskog muzeja program su predstavili Hrvoje Vulić, kustos Gradskog muzeja Vinkovci, Daniel Rafaelić, predsjednik udruge Kinofon iz Zagreba i Toni Šarić, predsjednik Udruge ljubitelja filma RARE Vinkovci. Za vizualni identitet projekta zaslužan je Martin Peranović iz Otoka.

PROGRAM ANTIČKIH FILMSKIH VEČERI

Zanimljiv program Antičkih filmskih večeri čine edukativne aktivnosti – filmska radionica za učenike osnovnih škola na arheološkom nalazištu u centru Vinkovaca, ekskluzivne projekcije filmova vezanih za antički korpus svjetske kinematografije u jedinstvenom lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci, a koji su sastavni dio i hrvatske filmske baštine, te izložbe plakata i fotografija sa snimanja filma u prostoru Gradske kavane. Za vrijeme trajanja programa posjetitelji će moći prisustvovati zanimljivom predavanju o jedinstvenoj povijesti grada, koje će održati djelatnici Gradskog muzeja.

Antičke filmske večeri jedinstveni su projekt koji svoje prvo predstavljanje ima upravo u Vinkovcima. Ovaj projekt iznad svega poštuje, potiče i revalorizira iznimno bogatu arheološku povijest Vinkovaca.

Projekt Antičke filmske večeri u Vinkovcima organiziraju Udruga KINOFON iz Zagreba, Udruga ljubitelja filma RARE i Gradski muzej Vinkovci. Program se odvija pod pokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije i Turističke zajednice Grada Vinkovci, te Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije. Sponzor projekta je Zagrebačka banka.